OM LÆSNING AF OVERSÆTTELSEN

OM LÆSNING AF OVERSÆTTELSEN:

Oversættelsen har jeg ikke sat direkte ind på undersiderne her på sitet, jeg har lagt den ind, som dokumenter i bunden af siderne. Disse dokumenter kan læses ved at man klikker på dem med musen, og så scroller igennem dokumentet. Man kan komme direkte til de enkelte kapitler ved at holde musen over menupunktet PILGRIMSKIRKEN og så i den nedfaldsmenu, der fremkommer vælge kapitlet/kapitlerne

Da der i det webhotel jeg bruger er en begrænsning på hvor store dokumenter der kan lægges ind har jeg måttet dele oversættelsen op i kapitler eller samlinger af kapitler, og her følger en oversigt over hvad de forskellige kapitler omhandler:

Bogen har i alt 18 kapitler, men jeg er kun nået til kapitel 11. Jeg vil dog arbejde videre med det mål at få alle 18 kapitler oversat, for den sande beretning om kirkens historie giver et godt indblik i de metoder Satan bruger for at ødelægge Jesu legeme på jorden (kirken), og sagen er jo at vi står midt i en veritabel krig. En krig om menneskesjæle, som Jesus har købt med sit dyrebare blod.  Og i krig er det jo sådan at jo bedre man forstår fjendens strategi, jo bedre chance har man for at vinde fordi man så kan sætte ind imod hans angreb på en effektiv måde. Da jeg som barn gik i søndagsskole var den sang vi sang med størst begejstring ”Kristi stridsmænd ser i mærket”, og sagen er jo at alle Guds børn skulle være Kristi stridsmænd. Jeg vil derfor opfordre dig til at være en sådan stridsmand og berede dig selv til kampen, dels ved at studere Guds ord, og dels ved at læse ”pilgrimskirken” og tage ved lære af kirkens historie.


Kapitel 1: begyndelsen


Kapitel 2: Kristendom i Christendom


Kapitel 3: Paulikanere og Bogomiler


Kapitel 4: Evangeliet når Østen


Kapitel 5: Valdenserne og Albigenserne


Kapitel 6: Kirker ved slutningen af middelalderen


Kapitel 7: Lollarder Hussitter og Forenede brødre


Kapitel 8: Reformationen


Kapitel 9: Anabaptisterne


Kapitel 10: Frankrig og Schweiz


Kapitel 11: English nonconformatists