PILGRIMSKIRKEN

PILGRIMSKIRKEN

Både den græsk ortodokse kirke, og den romersk katolske kirke har til enhver tid forfulgt bibeltro kristne på det grusomste, og man har i forsøget på helt og aldeles at udslette dem også gjort sit yderste for dels at udrydde disse kristnes egne skrifter, og dels har man selv skrevet deres historie (omskrevet er den rigtige betegnelse). Hvilket, hvis man ønsker en retvisende beretning om kirkens historie gør det nødvendigt at grave dybt efter bevarede kildeskrifter fra disse bibeltro menigheder, der ved Guds nåde trods forfølgelsen har eksisteret i en kontinuerlig række helt tilbage til apostlenes tid.

  E.H. Broadbent har rejst Europa og østen tyndt og fundet mange bevarede skrifter, som er skrevet af disse sande kristne. Derved har han kunnet give os en beretning om hvordan Gud har værnet om sit ord og til enhver tid har bevaret en rest, som ikke har bøjet knæ for Baal.

  Denne beretning er samlet i bogen, ”The Pilgrim Church” og for at gøre den tilgængelig for dem, der læser dansk, men ikke engelsk, har jeg kastet mig ud i projektet med at oversætte den til dansk, og gøre denne oversættelse tilgængelig for enhver ved at lægge den her på hjemmesiden. For nuværende er jeg kommet til begyndelsen af kapitel 11 (ud af 18)

  de første 10 kapitler ér lagt ud, og kommer frem, som nedfaldsmenuer når man holder musen hen over menupunktet ”pilgrimskirken. I nedfaldsmenuen fremkommer også punktet ”om EH Broadbent” det er ikke oversat endnu, men jeg kan anbefale enhver engelskkyndig at læse det. Om Gud vil vil jeg hen ad vejen lægge de sidste 8 kapitler ud også