PILGRIMSKIRKEN

KIRKEHISTORIEN

Den sande kirkehistorie er umådelig inspirerende

og opmuntrende læsning for enhver, der ønsker at følge Jesus.

Denne hjemmeside er dedikeret til en gennemgang af kirkehistorien, som den er skrevet af

E. H. Broadbent i bogen THE PILGRIM CHURCH


THE PILGRIM CHURCH er jo skrevet på engelsk, så jeg har kastet mig ud I opgaven med at oversætte den til dansk, og de enkelte kapitler vil så blive lagt ud her på siden efter som jeg bliver færdig med at oversætte dem. Sammenholdt med al den undertekstning af videoer jeg samtidig laver er det et ret omfattende projekt, så det vil vare en rum tid inden jeg er nået igennem alle 18 kapitler.


Lige et par ord om det sproglige:

En oversættelse kan let gå hen og blive en tolkning. Det ønsker jeg ikke det skal være, så jeg forsøger efter bedste beskub at holde mig tæt til det, der er skrevet, og da en del af teksterne er ca. 2000 år gamle er sproget ofte ret knudret set med nutidens øjne, og det bliver oversættelsen så også, da jeg (som sagt) ikke ønsker at min oversættelse ender med at være min tolkning af bogen. Billedmosaikken herover viser billeder af forskellige eksempler på både oldtids, middelalderlige  og nutidige kirkebygninger (nogle set udefra og nogle indefra).  Kirkebygninger er en god ting, men vi må huske at i Guds tanker, så er en kirke ikke bare et monument i beton, kampesten, og tegl, og den er heller ikke en organisation. Nej den sande kirke er et åndeligt hus bygget af levende stene, et Helligt præsteskab, som bringer åndelige ofre, som ved Jesus Kristus er velbehagelige for Gud, som Peter skrev i sit andet brev. Herom kan jeg anbefale dig at se den undervisning om menigheden ved at klikke her


Nogle af billederne viser kirkebygninger, der er beskedne og tydeligvis opført alene for at yde menigheden beskyttelse imod vind og vejr, når de forsamledes for at tilbede Gud. Medens andre er prestigeprojekter og magtdemonstrationer ( se lige  os, er vi ikke fantastiske?).

Billedmosaikken herover viser billeder af forskellige eksempler på både nutidige og middelalderlige kirker og oldtidskirker (nogle set udefra og nogle indefra).  Kirkebygninger er en god ting, men vi må huske at i Guds tanker, så er en kirke ikke bare et monument i beton, kampesten, og tegl, og den er heller ikke en organisation. Nej den sande kirke er et åndeligt hus bygget af levende stene, et Helligt præsteskab, som bringer åndelige ofre, som ved Jesus Kristus er velbehagelige for Gud, som Peter skrev i sit andet brev.

PILGRIMSKIRKEN

Både den græsk ortodokse kirke, og den romersk katolske kirke har til enhver tid forfulgt bibeltro kristne på det grusomste, og man har i forsøget på helt og aldeles at udslette dem også gjort sit yderste for dels at udrydde disse kristnes egne skrifter, og dels har man selv skrevet deres historie (omskrevet er den rigtige betegnelse). Hvilket, hvis man ønsker en retvisende beretning om kirkens historie gør det nødvendigt at grave dybt efter bevarede kildeskrifter fra disse bibeltro menigheder, der ved Guds nåde trods forfølgelsen har eksisteret i en kontinuerlig række helt tilbage til apostlenes tid.

  E.H. Broadbent har rejst Europa og østen tyndt og fundet mange bevarede skrifter, som er skrevet af disse sande kristne. Derved har han kunnet give os en beretning om hvordan Gud har værnet om sit ord og til enhver tid har bevaret en rest, som ikke har bøjet knæ for Baal.

  Denne beretning er samlet i bogen, ”The Pilgrim Church” og for at gøre den tilgængelig for dem, der læser dansk, men ikke engelsk, har jeg kastet mig ud i projektet med at oversætte den til dansk, og gøre denne oversættelse tilgængelig for enhver ved at lægge den her på hjemmesiden. For nuværende er jeg kommet til begyndelsen af kapitel 11 (ud af 18)

  de første 10 kapitler ér lagt ud, og kommer frem, som nedfaldsmenuer når man holder musen hen over menupunktet ”pilgrimskirken. I nedfaldsmenuen fremkommer også punktet ”om EH Broadbent” det er ikke oversat endnu, men jeg kan anbefale enhver engelskkyndig at læse det. Om Gud vil vil jeg hen ad vejen lægge de sidste 8 kapitler ud også